Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ferrari World Abu Dhabi

Το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στον κόσμο με θέμα τις Ferrari στο Άμπου Ντάμπι.ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ Πώς νιώθει ένας οδηγός της Φόρμουλα 1 όταν ανοίγει τέρμα το γκάζι στην ευθεία της πίστας; Οι περισσότεροι εξ ημών δεν θα νιώσουμε ποτέ αυτό το συναίσθημα της έκρηξης αδρεναλίνης- αλλά η θρυλική ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Φεράρι μάς δίνει πλέον τη δυνατότητα να το ζήσουμε, έστω και από το «μπάκετ» κάθισμα ενός... τρένου!


Ο λόγος για το νέο ιδιόκτητο θεματικό πάρκο της ιταλικής φίρμας, το μεγαλύτερο στεγασμένο πάρκο του κόσμου, το οποίο άνοιξε χθες τις πύλες του στο Αμπου Ντάμπι και φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή.


Σε επιχειρηματικό επίπεδο, ο «Κόσμος της Φεράρι» («Ferrari World Αbu Dhabi») «ρίχνει το γάντι» στο γειτονικό εμιράτο Ντουμπάι, προσδοκώντας να προσελκύσει το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας» της τουριστικής κίνησης στη Μέση Ανατολή, μόλις 15 ημέρες πριν από το δεύτερο γκραν πρι της F1 που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 14 Νοεμβρίου.
ΟΚΤ. 2007
ΜΑΙΟΣ 2008

ΙΑΝΟΥΑΡ 2009
ΜΑΡΤΙΟΣ 2009Το θεματικό πάρκο στοίχισε συνολικά πάνω από 1 δισ. δολάρια και θα μπορεί να δέχεται 10.000 επισκέπτες ημερησίως, έχει έκταση 861 στρέμματα και βρίσκεται πάνω στο τεχνητό νησί Γιάς. Πάνω σε αυτό το νησί, το οποίο απέχει 30 χλμ. από την πρωτεύουσα των ΗΑΕ, έχουν επενδυθεί δισεκατομμύρια «πετροδολάρια» με στόχο τη δημιουργία ενός παραδείσου για τους υπερ-πλούσιους του πλανήτη, με «εξάστερα» ξενοδοχεία και τεράστια ποικιλία τουριστικών υπηρεσιών πολυτελείας. Οταν ολοκληρωθεί η κατασκευή όλων των εγκαταστάσεων, περιλαμβανομένου του θεματικού πάρκου της Warner Βros, τα συνολικά έξοδα θα ξεπεράσουν τα 40 δισ. δολάρια!

Το πάρκο θα είναι πολύ εντυπωσιακό και από ψηλά, καθώς περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο λογότυπο (το διάσημο «αλογάκι» της Φεράρι) στον κόσμο, ενώ η στέγη του έχει τοποθετηθεί σε ύψος που κυμαίνεται από 35 ως 50 μέτρα, με το μόνο εμφανές στήριγμα να βρίσκεται στο κέντρο του πάρκου, δίνοντας έτσι στους επισκέπτες την αίσθηση ότι βρίσκονται σε ανοιχτό και όχι σε στεγασμένο χώρο.


Formula Rossa

Δυνατότερα, ταχύτερα, ψηλότερα!
Το πάρκο, ιδανικό για τους λάτρεις της ταχύτητας, διαθέτει το ταχύτερο και ψηλότερο rollercoaster στον κόσμο, το επονομαζόμενο «Formula Rossa» (Κόκκινη Φόρμουλα 1), το οποίο θα φθάνει τα 240 χλμ./ώρα- παίρνοντας το σχετικό ρεκόρ από το «τρενάκι» Κingda Κa στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, που απλώς... «διακοσάριζε»! Επίσης διαθέτει αγωνιστική πίστα, πίστα go-kart, προσομοιωτές εικονικής πραγματικότητας, σχολείο για επίδοξους οδηγούς αγώνων και έναν προσομοιωτή Φόρμουλα 1 της Φεράρι, όπου οι επιβάτες θα δέχονται δυνάμεις G, όπως αυτές που βιώνουν οι κορυφαίοι οδηγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου