Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΕΛΑΣΤΙΚΑ WRC
Η Michelin εργάστηκε στενά με τους συνεργάτες της έτσι ώστε να ταιριάξει τα ελαστικά της, με της τελευταίας γενιάς αγωνιστικά αυτοκίνητα. Τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα είναι ταυτόχρονα δυνατά, ιδιαίτερα απαιτητικά, με μεγάλες μεταξύ τους διαφορές στο στήσιμο, το κράτημα και το σχεδιαστικό τους χαρακτήρα.
Στους οδηγούς Priority 1 και 2 επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν μόνο 5 ελαστικά για κάθε αλλαγή αντί για 6, κανονισμός που ίσχυε μέχρι πέρσι. Επιπλέον μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμα 5 ελαστικά για το shakedown.
Για παράδειγμα σε έναν αγώνα που έχουν προγραμματιστεί 6 αλλαγές ελαστικών συν το shakedown το σύνολο των ελαστικών που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας οδηγός είναι 42 με 35 ελαστικά.
Με αυτό το μέτρο εκτιμάται ότι θα ελαττωθεί ο αριθμός των ελαστικών που χρησιμοποιούνται για όλο το χρόνο κατά 3000 ελαστικά. Αν το σκεφτεί κανείς, θα δει ότι ο αριθμός αυτός είναι τεράστια οικονομία σε φυσικούς πόρους και ενέργεια καθώς επίσης είναι ταυτόχρονα μια μεγάλη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που σχετίζονται με την παραγωγή και τη μεταφορά των ελαστικών αυτών.
Το 2011, η Michelin υπέγραψε με την FIA μια συμφωνία συνεργασίας, που περιελάμβανε μια αξιολόγηση των χρησιμοποιημένων ελαστικών στο WRC. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κατασκευαστούν σαφώς πιο βελτιωμένα ελαστικά για το πρωτάθλημα 2012. Τα ελαστικά Michelin του 2012 συγκρινόμενα με αυτά της περσινής χρονιάς έχουν μεγαλύτερη αντοχή και σαφώς βελτιωμένη απόδοση.
Η σειρά ελαστικών της Michelin για το WRC 2012
MICHELIN Pilot Sport
MICHELIN Pilot Sport


MICHELIN Pilot Sport
Mέγεθος: 235/40R18 (20/65-18)
Ελαστικό : MICHELIN Pilot Sport
Εκδόσεις: H1 (Hard), S1 (μαλακή γόμα) και SS1 (Σούπερ μαλακή σχεδιασμένη για το Ράλλυ Monte-Carlo)
Αγώνες: Ράλλυ Monte-Carlo, Ράλλυ Γερμανίας, Ράλλυ Γαλλίας, Ράλλυ Ισπανίας (δεύτερο και τρίτο σκέλος)MICHELIN Latitude Cross


MICHELIN Latitude Cross
Μέγεθος: 205/65R15 (17/65-15)
Ελαστικό: MICHELIN LATITUDE Cross
Εκδόσεις: H1 (Σκληρό) και S1 (Μαλακό)
Αγώνες: Ράλλυ Μεξικού, Ράλλυ Πορτογαλίας, Ράλλυ Αργεντινής, Ράλλυ Ακρόπολις, Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, Ράλλυ Φινλανδίας, Ράλλυ Μ. Βρετανίας, Ράλλυ Ιταλίας, Ράλλυ Ισπανίας (πρώτο σκέλος).MICHELIN Alpin WRC


MICHELIN Pilot Alpin WRC
Μέγεθος: 215/45R18 (18/65-18)
Ελαστικό : MICHELIN Pilot Alpin WRC
Εκδόσεις: χωρίς καρφιά , με καρφιά
Αγώνες: Ράλλυ Monte-CarloMICHELIN X Ice-North
Μέγεθος: 195/65R15 (15/65-15)
Ελαστικό: MICHELIN X Ice-North
Εκδόσεις: με καρφιά
Αγώνες: Ράλλυ Σουηδίας

ΠΗΓΗ:  http://www.best-of-rallylive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου